Sale en leaseback voor equipment

Jouw partner voor sale en leaseback

Met sale en leaseback, verkoop je je materieel aan een leasemaatschappij. Vervolgens lease je ditzelfde materieel weer terug voor een vast bedrag per maand.

Bekijk andere leasevormen
heftruck

Voordelen van operational lease

icon

Maak kapitaal vrij

Voor nieuwe investeringen, aanbetalingen of het aflossen van leningen.

icon

Blijf in je auto’s rijden

Tijdens en na de aanvraag, blijf je gewoon in je auto’s rijden.

icon

Creëer ruimte

Sale en leaseback is een uitkomst als je geld vastzit in je wagenpark.

Wat is sale en leaseback?

Sale en leaseback is geschikt als je als ondernemer het kapitaal dat in je machines of materieel zit, vrij wilt spelen. Je verkoopt het materieel aan de leasemaatschappij, om het daarna terug te leasen. Elk bedrijfsmiddel waarvan goed een dagwaarde is vast te stellen en niet “aard- of nagelvast” bevestigd is, komt in aanmerking voor sale en leaseback. Na de verkoop stort de leasemaatschappij de dagwaarde van je materieel op je rekening. Dit kun je vervolgens gebruiken om bijvoorbeeld te investeren in de groei van je onderneming.

employee image

Sale en leaseback voor je wagenpark?

Sale en leaseback voor autolease

Waarom gebruikmaken van sale en leaseback?

De meeste ondernemers maken gebruik van sale en leaseback zodat ze kunnen blijven investeren in groei of omdat ze financieel in een moeilijkere periode zitten. Het geld dat vrijkomt na het verkopen van je bedrijfsmiddelen kun je gebruiken om te investeren in nieuw materieel, leningen af te betalen, een aanbetaling te doen of om bijvoorbeeld een overname te financieren.

Operational lease of financial lease?

In principe gaan we bij een aanvraag voor sale en leaseback, uit van een financial leaseoplossing. Met financial lease betaal je maandelijks een bedrag aan de leasemaatschappij. Je bent als ondernemer economisch eigenaar en regelt zaken zoals onderhoud en verzekeringen zelf. Doordat je economisch eigenaar bent, staat het object ook op je balans. Aan het einde van je leaseovereenkomst heb je het object geheel afbetaald en ben je juridisch en economisch de eigenaar.

Ervaringen van klanten

Elke situatie is anders en vraagt om een eigen, ideale aanpak. Ontdek in de cases van andere ondernemers en klanten hoe lease heeft geholpen hun ambities waar te maken. 

Klant verhalen foto customer image
Daaf Vunderink | Equipment 4 U
“De lijnen zijn kort met Hiltermann, ik kan altijd even bellen als er iets is”

Nieuws en blogs

Meer actualiteit en inspiratie?

Lees alle artikelen

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen

We denken graag met je mee

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Waarom plan je geen gratis adviesgesprek met een van onze accountmanagers?