Alles over banden

Zomer- en winterbanden

Wil je een afspraak maken om je banden te laten wisselen? Ben je benieuwd waar je op moet letten bij het wisselen of wil je weten welke regels er in Europa gelden? Wij leggen het je uit.

header image

Bandenwissel nodig? Maak gauw een afspraak

Elke wisselperiode zien wij een enorme drukte bij de bandenspecialisten zodra het weer definitief omslaat.  Maak daarom zo vroeg mogelijk een afspraak. Je hebt dan nog volop keuze om dit op een gewenst moment te plannen. Een afspraak maken gaat eenvoudig online en zorgt ervoor dat je zeker weet dat de wissel op tijd gebeurt.

Heb je al vaker banden gewisseld?

Dan heeft jouw bandenleverancier de banden al voor je klaar liggen. Maak dan direct een afspraak bij je bandenleverancier via de Hiltermann Lease app. Of maak direct online een afspraak bij één van de meest gebruikte bandenleveranciers Kwik-Fit, Profile of Euromaster. Liggen je banden ergens anders? Dan kun je uiteraard daar zelf een wisselafspraak maken. 

Voor het eerst wisselen van banden?

Dan heeft de bandenleverancier enkele extra gegevens nodig: de maat, load index en snelheidscodering van je banden. Je kan deze aflezen op je huidige banden. Verder heb je ook de meldcode van je auto nodig. Deze staat vermeld op de kentekencard.

Let op bij lichtmetalen velgen

Heeft jouw auto lichtmetalen velgen met slotbouten? Leg de speciale sleutel dan vast klaar op de bijrijdersstoel. Zo kan de bandenwissel zo vlot mogelijk uitgevoerd worden.

Wil je een afspraak maken voor een eerste bandenwissel?Maak direct een afspraak

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen

Wij denken graag met je mee

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Waarom plan je geen gratis adviesgesprek met een van onze accountmanagers?