Blog

Goedkoop tanken

Nu de brandstofprijzen torenhoog zijn, willen we zo min mogelijk aan de pomp staan. Als je veel rijdt, merk je dat zeker. Toch valt er nog behoorlijk wat te winnen op de tankkosten. Soms zal je er wel iets voor moeten omrijden, maar dan bespaart om toch fors op een volle tank. Wij vertellen je graag hoe je het beste kan besparen op een tankbeurt.

header image

Niet tanken langs de snelweg!

We weten allemaal dat de tankstations aan de snelweg altijd fors duurder zijn. Tank daarom altijd voordat je de snelweg op gaat. Het goedkoopste is een tankbeurt bij één van de onbemande tankstations, zo bespaart al gauw enkele euro’s op een volle tank. Moet je toch onverhoopt tanken langs de snelweg? Tank dan niet meteen de hele tank vol, maar doe dat als je in de gelegenheid bent om ergens goedkoper te tanken.

Tank niet op maandag

Uit onderzoek blijkt dat maandag de duurste dag is om te tanken! En de meeste korting worden door de verschillende ketens op zaterdag geven. Is er een onbemande tankstation in je directe omgeving? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, zo blijf je op de hoogte van actuele acties. Ook hebben deze tankstations vaak een actiedag waarop je een extra korting krijgt op hun toch al scherpe brandstofprijzen.

Alle beetjes helpen

Hoe lichter de auto, hoe minder deze verbruikt! Aangezien brandstof ook voor gewicht zorgt is het toch echt voordeliger om de tank leeg te rijden en dan te tanken wanneer deze halfvol is. Tank dan bij voorkeur op een actiedag van een onbemande tankstation. Zo profiteert je van maximaal voordeel op de dure brandstofprijzen.

Voordeel met je Smartphone

Heb je de Waze-app op je smartphone staan? Met deze gratis navigatie-app kunt in de zoekbalk op het pictogram met de benzinepomp klikken. Dan zie je direct de benzinepompen in de omgeving. Ook worden de brandstofprijzen vermeld en wanneer deze voor het laatst zijn bijgewerkt. Naast Waze zijn er nog meer applicaties beschikbaar in de app-stores, die je precies vertellen waar je goedkoop kunt tanken in uw buurt. Door goedkoop te tanken en zuiniger te gaan rijden kun je echt tientallen euro’s besparen.


Nieuws en blogs

Meer actualiteit en inspiratie?

Bekijk alle artikelen