Blog

Occasion lease aanbod

Bij ons vind je een breed aanbod aan merken en modellen die je als occasion kunt leasen. Vind ons volledige aanbod van occasions. Snel een auto naar wens vinden? Filter op leasevorm, leasebedrag en meer.

Bekijk de leasevormen
header image

Voordelen van financial lease

icon

Direct economisch eigenaar

Na de afloop van het leasecontract ben je ook juridisch eigenaar. 

icon

Belastingvoordeel

Je profiteert mogelijk van financiële voordelen zoals belastingaftrek.

icon

Vast termijnbedrag, vaste rente

Je weet precies waar je de komende maanden aan toe bent.

Wat is occasion lease en hoe werkt het?

Een tweedehands auto leasen. Dat is occasion lease.  Daarmee heb je het voordeel dat de auto’s al de grootste afschrijvingskosten hebben gehad. Je kunt daardoor goed onderhouden auto’s leasen voor een laag maandbedrag. Hier vind je ons volledige occasion lease aanbod. Je vindt hier de auto die het beste bij je past, selecteert de gewenste looptijd, het aantal kilometers dat je per jaar verwacht te rijden en je vraagt de offerte aan.

De voordelen van occasion lease ten opzichte van kopen

Met occasion lease heb je een aantal voordelen ten opzichte van het kopen van een auto voor je bedrijf. Het belangrijkste voordeel is dat je niet in één keer een grote investering hoeft te doen. Je houdt de financiële vrijheid om in andere dingen te investeren. Ook heb je een duidelijk overzicht van de maandelijkse kosten. En je kunt de investerings- en afschrijvingskosten voor de auto gewoon opgeven op je balans.

Wat zijn de kosten van occasion lease en hoe worden ze bepaald?

De kosten van occasion lease zijn afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste het soort auto. Een compacte middenklasser heeft in de regel een lagere prijs dan een auto die zich in het hogere segment bevindt. Ook de leeftijd van de auto heeft invloed op de prijs. Een nieuwe auto met minder kilometers op de teller is hoger geprijsd. De lengte van de leaseperiode en het aantal kilometers dat je per jaar maakt hebben er ook invloed op.

Wat gebeurt er aan het einde van de leaseperiode met de auto?

Dat is vaak aan jou. Wanneer je tevreden bent, kun je in sommige gevallen het contract laten doorlopen en blijven rijden in je auto. Het is ook mogelijk om een nieuw contract te beginnen met een nieuwe auto. Je kunt ook volledig stoppen met leasen en de auto inleveren. Tot slot kun je de lease occasion aan het einde overnemen tegen de overnameprijs. Dit is de slottermijn. Zo is de auto echt van jou.

Kan ik een occasion leasen als starter of zzp’er?

Een ander voordeel van een occasion leasen is dat je niet meteen een grote investering hoeft te doen. Via een starters lease kun je als starter of zzp’er gelijk een bedrijfsauto in huis halen. Zo begin je gelijk goed met je bedrijf. Ontdek hier meer over hoe je goedkoop een auto kunt leasen.

Kan ik mijn leaseauto tussentijds inleveren?

Het is mogelijk om voor het einde van de leaseperiode de leaseauto in te leveren. In dat geval betaal je de resterende maanden inclusief de rente. 

Hoe zit het met verzekeringen en onderhoud bij occasion lease?

Bij occasion lease maak je gebruik van financial lease. Daarmee ben jij gelijk de eigenaar van de auto. Dat heeft fiscale voordelen. Je kunt de auto direct op de balans zetten en investeringskosten aftrekken. Wel moet je zelf de verzekering regelen en voor onderhoud en reparaties betalen. Wil je dat niet? Dan is operational lease een alternatief. Daarmee betaal je een vast bedrag per maand en daar zitten dan alle kosten bij. Behalve je brandstofkosten. Gelukkig hebben we tips voor goedkoop tanken.

Kan ik zelf kiezen welke auto ik wil leasen bij occasion lease?

Ja, je hebt daar zelf de vrijheid in. Je kunt uitgebreid zoeken in ons aanbod en daar de auto vinden die het beste bij jou en je bedrijf past. Van een kleine zuinige auto tot een moderne volledig elektrische auto. De keuze is echt aan jou.

employee image

Liever advies van onze adviseur?

Klanten over financial lease

Elke situatie is anders en vraagt om een eigen, ideale aanpak. Ontdek in de cases van andere ondernemers en klanten hoe financial lease heeft geholpen hun ambities waar te maken. 

Klant verhalen foto customer image
Manuel van Strien | NDI ICT Solutions
“Hiltermann heeft precies de mentaliteit die je als klant graag wilt zien en waar ik me bij thuis voel.” 

Nieuws en blogs

Meer actualiteit en inspiratie?

Bekijk alle artikelen

Veelgestelde vragen

We denken graag met je mee

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Waarom plan je geen gratis adviesgesprek met een van onze accountmanagers?