Operational lease voor materieel

Jouw partner voor operational lease

Met operational lease betaal je een vast bedrag per maand voor het gebruik van materieel. Door te leasen, houd je meer financieringsruimte over voor andere investeringen. 

Bekijk andere leasevormen
header image

Voordelen van operational lease

icon

Zekerheid & gemak

Vast bedrag inclusief verzekering, onderhoud en eventuele reparaties.

icon

Niet op de bedrijfsbalans

Omdat je geen eigenaar bent, staat de auto of object niet op je balans.

icon

Geen financieel risico

Ook als bepaalde kosten hoger uitvallen, betaal je niets extra.

Wat is operational lease?

Als je voor een nieuwe bedrijfswagen, heftruck of vrachtwagen kiest voor operational lease, blijft het bedrijfsmiddel eigendom van de leasemaatschappij. Je betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik. Met full operational lease word je geheel ontzorgd: wij regelen de verzekering, plannen het onderhoud en zijn verantwoordelijk voor de kosten van eventuele schade.

Gemak en geen financiële risico’s

Operational lease biedt ondernemers vooral verschillende financiële voordelen. Je kunt gebruikmaken van nieuw (of natuurlijk tweedehands) materieel, zonder in één keer een groot bedrag te hoeven betalen. Op deze manier houd je meer budget over om in je onderneming te investeren. Door de vaste (inclusieve) leaseprijs per maand, weet je bovendien voor een langere termijn precies waar je aan toe bent. Aan het eind van jouw leaseperiode kies je ervoor om het bedrijfsmiddel terug te geven, over te kopen of het contract te verlengen.

Verschillen operational lease en financial lease

Een van de grote verschillen tussen operational lease en financial lease is wie eigenaar is van het bedrijfsmiddel. Met operational lease is de leasemaatschappij economisch en juridisch eigenaar. Met financial lease is de leasemaatschappij juridisch eigenaar, maar ben je zelf direct economisch eigenaar en staat het bedrijfsmiddel bij jou op de balans.

Met financial lease ben je zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een verzekering en betaal je zelf de kosten voor onderhoud en reparaties. Kies je voor (full) operational lease, dan regelen wij dit allemaal voor je. 

Ervaringen van klanten

Elke situatie is anders en vraagt om een eigen, ideale aanpak. Ontdek in de cases van andere ondernemers en klanten hoe operational lease heeft geholpen hun ambities waar te maken. 

Klant verhalen foto customer image
Manuel van Strien | NDI ICT Solutions
“Via Hiltermann operational lease bieden we allerlei vervoersmiddelen aan aan onze medewerkers”

Nieuws en artikelen

Meer actualiteit en inspiratie?

Bekijk alle artikelen

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen

We denken graag met je mee

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Waarom plan je geen gratis adviesgesprek met een van onze accountmanagers?