Waar moet je rekening mee houden?

Met je ev naar de sneeuw

header image

Er zijn steeds meer mensen met een elektrische of een hybride auto. Als je met je EV op wintersport gaat, moet je op een paar dingen letten. Wij hebben een lijst voor je opgesteld zodat je veilig en vertrouwd op wintersport kan!

‘Voorbereiding is het halve werk’

Voorbereiding is het halve werk, daarom is het van belang dat je de reis van tevoren plant. Wanneer je de reis naar de eindbestemming plant, zoek dan uit hoeveel (openbare) laadstations er zijn in de landen waar je doorheen komt, onderweg naar jouw eindbestemming. Hiermee kan je rekening houden tijdens de reis.

Naast alle ski- en thermokleding, helmen, schoenen etc. moet je ook zeker niet de sneeuwkettingen vergeten! Extra tip! Oefen het omdoen van de sneeuwkettingen voordat je vertrekt. Hierdoor weet je hoe je moet handelen als je de sneeuwkettingen nodig hebt!

Laadkabels en adapters

Het kan zijn dat sommige laadstations bepaalde (extra) vereisten hebben. Hierdoor kan je in sommige gevallen een andere adapter of laadkabel nodig hebben. Zorg er dan ook voor dat je extra adapters en kabels inpakt!

Leg de laadkabel niet helemaal onder op tijdens het inpakken van de auto. Je wil natuurlijk er gemakkelijk en snel bij kunnen komen als je je EV wil gaan opladen onderweg.

Tijdens de reis

Tijdens je reis moet je rekening houden met extra stops om je EV op te laden. Het verbruik tijdens de reis kan namelijk veel hoger zijn dan normaal. Niet alleen de kou, maar ook mogelijke stroomverbruikers, zoals opladers van mobiele telefoons, kunnen ervoor zorgen dat het verbruik van de auto veel hoger is.

Tijdens het opladen van de auto kan je het beste de verwarming in de auto aanzetten, het kost meer energie om een koude auto volledig op te laden. Met de meeste EV’s kan je dit gemakkelijk van een afstand, in de app van de auto doen.

Aangekomen op de eindbestemming

Eenmaal aangekomen op de eindbestemming kan de wintersport echt beginnen!

Meer Hiltermann Lease?

Nog niet uitgelezen over Hiltermann Lease? Volg ons op Instagram, Facebook & LinkedIn en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen

Wij denken graag met je mee

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Waarom plan je geen gratis adviesgesprek met een van onze accountmanagers?