Daaf Vunderink | Equipment 4 U

“We werken al tien jaar samen!"

header image

Binnen drie jaar de omzet vervijfvoudigen. Daaf Vunderink kreeg het voor elkaar. Wat daarvoor nodig was? Een flinke dosis doorzettingsvermogen, een betrouwbare leverancier en een op maat gemaakte financial leaseovereenkomst met Hiltermann. Lees hoe Vunderink de groei van zijn onderneming heeft aangepakt.

Over Equipment 4 U

Binnen drie jaar de omzet vervijfvoudigen. Daaf Vunderink kreeg het voor elkaar. Wat daarvoor nodig was? Doorzettingsvermogen, een betrouwbare leverancier en een op maat gemaakte financial leaseovereenkomst met Hiltermann. Equipment 4 U is in 2018 opgericht door Daaf Vunderink. Equipment 4 U is dé plek om interne transportmiddelen zoals heftrucks en pallettrucks te huren of te kopen. Vunderink: “De lokale ondernemer kan hier aankloppen voor een heftruck, maar ook voor bedrijven zoals KLM en Grolsch leveren we machines. Iedereen die een pallet verplaatst in zijn magazijn of bedrijf, is een potentiële klant voor ons.”

Korte lijnen en slimme oplossingen

Voordat hij zijn eigen onderneming begon, werkte Daaf Vunderink ook al samen met Hiltermann. Vunderink: “Ik werk al meer dan 10 jaar met Hiltermann samen. Eerst via mijn vorige werkgever, en nu voor mijn eigen onderneming. Via Hiltermann schaf ik nieuw materieel aan, dat ik vervolgens verhuur aan mijn eigen klanten. Ik hou van korte lijnen, zo werk ik zelf ook altijd. Ik weet bij Hiltermann dat als er iets is, ik even kan bellen om samen tot een oplossing te komen. Mijn eigen klanten adviseer ik ook altijd om bij Hiltermann een aanvraag te doen als ze een van mijn machines willen kopen. Soms stuur ik zelfs alvast de aanvraag door omdat alles gewoon heel fijn werkt.”

“Mijn eigen klanten adviseer ik ook altijd om bij Hiltermann een aanvraag te doen als ze een van mijn machines willen kopen.”

Nieuwe kans na een financiële uitdaging

Vunderink was mede-eigenaar van het vorige bedrijf waar hij werkte. Toen dit bedrijf in 2018 failliet ging, zorgde dat voor een paar flinke financiële uitdagingen. Vunderink: “Het bedrijf had ook een verhuur-tak. Maar dit verhuurbedrijf had geen bestaansrecht zonder het bedrijf dat failliet gegaan was. Er stonden nog achterstallige leasepenningen open. Ik wilde heel graag bij Hiltermann klant blijven voor mijn nieuwe onderneming. Ik heb die schuld toen met mijn nieuwe onderneming overgenomen en in één jaar aan Hiltermann terugbetaald. Dit zorgde voor een frisse nieuwe start. Hiltermann hoefde dat niet te doen, maar deed het wel. Daarom weet ik nu: als het op lease aankomt, ga ik altijd naar Hiltermann.”

Snelle levering ondanks de chipproblemen

Niet alleen auto’s hebben last van het tekort aan chips en elektrische onderdelen, ook voor heftrucks is dit een probleem. In tegenstelling tot veel andere aanbieders van heftrucks, wist Vunderink zijn onderneming wél te laten groeien. Vunderink: “Veel grote merken hebben moeite om te leveren. Onze fabrikant maakt de levertijden nog wel steeds waar. Wij zitten hierdoor niet met een levertijd van 9 tot 12 maanden, maar leveren nog steeds binnen 3 maanden. Door de financial leaseovereenkomst met Hiltermann, kan ik nieuwe heftrucks aanschaffen en onze voorraad op peil houden.”

“Door de financial leaseovereenkomst met Hiltermann, kan ik nieuwe heftrucks aanschaffen en onze voorraad op peil houden.”

Een groeiende onderneming én een groeiend vertrouwen

De heftrucks en andere machines die Vunderink inkoopt, verleast hij voor 3, 4 of 5 jaar. Vunderink: “Binnen een jaar heb ik het materieel aan Hiltermann afbetaald en ga ik winst maken. Hierdoor ontstaat er ruimte om nieuwe machines aan te schaffen en mijn onderneming te laten groeien. Ik merk dat Hiltermann met mij meegroeit. We hadden eerst een wat kleiner krediet, maar dat werd steeds uitgebreider. Mijn cijfers zijn goed en ik betaal elke maand netjes. Hierdoor groeit het vertrouwen bij Hiltermann en kan ik meer lenen.”

Een financiering voor een nieuwe markt

Vunderink importeert niet alleen heftrucks en andere machines. Onlangs is zijn bedrijf ook begonnen met de import van lithiumbatterijen voor heftrucks. Vunderink: “Wij kunnen met ons systeem oude loodzuurbatterijen, die erg onderhoudsintensief zijn, vervangen. Lithiumbatterijen zijn sneller oplaadbaar, veel krachtiger en bovendien duurzaam. Deze batterijen hebben een ‘track and trace’ en een serienummer, dus Hiltermann heeft nu al aangegeven deze te willen financieren. 98% van de heftrucks rijdt nu nog op loodzuurbatterijen. Dat is dus echt een hele grote potentiële markt!”

“Mijn cijfers zijn goed en ik betaal elke maand netjes. Hierdoor groeit het vertrouwen bij Hiltermann en kan ik meer krediet lenen.”

De omzet vervijfvoudigen

Vunderink heeft in de afgelopen vier drie jaar zijn omzet weten te vijfvoudigen. Vunderink: “Groei overkomt je, maar je moet het wel financieel kunnen behapstukken. Daar helpt Hiltermann me bij. Vanmorgen om 7 uur stond ik hier alweer een zeecontainer met materieel te lossen en vorige week hadden we er ook 4. Zolang de levertijden bij de concurrent lang blijven, zal ik druk blijven.” Toch is groei niet het allerbelangrijkste voor Vunderink: “Ik wil het naar mijn zin hebben op mijn werk. Of dat nu met 5, 10 of 1 miljoen omzet is. Ik ga fluitend naar mijn werk en ben daar dankbaar voor. Aan dat gevoel wil ik vasthouden.”

employee image

Nog niet uitgelezen?

Bekijk hier alle cases

Ik sta je graag te woord

Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies?

Elke situatie is anders en vraagt om een eigen aanpak. We kijken graag naar de beste oplossing voor jouw onderneming.