Financial lease

Jouw partner voor financial lease

Met financial lease profiteer je optimaal van belastingvoordelen zoals investeringaftrek. Je betaalt een vast bedrag per maand aan rente en aflossing en bent zelf economisch eigenaar van jouw leaseauto. 

Bekijk de leasevormen
header image

Voordelen van financial lease

icon

Direct economisch eigenaar

Na de afloop van het leasecontract ben je ook juridisch eigenaar. 

icon

Belastingvoordeel

Je profiteert mogelijk van financiële voordelen zoals belastingaftrek.

icon

Vast termijnbedrag, vaste rente

Je weet precies waar je de komende maanden aan toe bent.

Hoe werkt financial lease?

Financial lease is een lening waarmee je een of meerdere personenauto’s of bedrijfswagens kunt aanschaffen, zonder deze direct volledig te betalen. Je bent zelf economisch eigenaar van de auto en deze staat ook op je balans. Omdat de auto, net als een huis bij een hypotheek, als onderpand dient, is Hiltermann Lease juridisch eigenaar. Na afloop van het leasecontract wordt de bedrijfswagen of de auto jouw eigendom. 

Investeren zonder werkkapitaal in te leveren

Financial lease is vooral voor ondernemers en zelfstandigen een interessante financieringsvorm. Je kunt met financial lease namelijk investeren in een bedrijfswagen of nieuwe auto zonder dat dit direct ten koste gaat van je liquiditeit en werkkapitaal. 


Een voordeel van financial lease, vergeleken met operational lease, is dat je direct eigenaar bent van de auto. Hierdoor kun je deze op uw balans activeren en profiteer je mogelijk van financiële voordelen zoals belastingaftrek. Omdat de auto economisch jouw eigendom is, ben je ook zelf verantwoordelijk voor de verzekering, onderhoud en eventuele schade. 

Lager maandbedrag door slottermijn

Een slottermijn is een restantbetaling aan het eind van je leaseovereenkomst die maximaal gelijk is aan de vooraf ingeschatte restwaarde van de auto. Door te kiezen voor een slottermijn in je leasecontract, hoef je de waarde van de auto niet volledig af te lossen. Hierdoor valt je maandbedrag lager uit. 

employee image

Liever advies van onze adviseur?

Klanten over financial lease

Elke situatie is anders en vraagt om een eigen, ideale aanpak. Ontdek in de cases van andere ondernemers en klanten hoe financial lease heeft geholpen hun ambities waar te maken. 

Klant verhalen foto customer image
Manuel van Strien | NDI ICT Solutions
"Hiltermann heeft precies de mentaliteit die je als klant graag wilt zien en waar ik me bij thuis voel.” 

Hiltermann Lease calculator

Bereken hier jouw leasetarief


Nieuws en blogs

Meer actualiteit en inspiratie?

Bekijk alle artikelen

Veelgestelde vragen

We denken graag met je mee

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Waarom plan je geen gratis adviesgesprek met een van onze accountmanagers?