Autolease

Wat is leasen?

Om een leasevorm te kiezen die het beste past bij jouw onderneming en jouw ambitie, is het belangrijk om te weten wat leasen inhoudt en welke vormen er zijn. We leggen het je graag uit.

Bekijk alle leasevormen
header image

Wat is autolease?

Lease is een vorm van objectgebonden financiering. Met lease kan je tegen een maandelijkse vergoeding gebruikmaken van een auto of bedrijfsmiddel die door een leasemaatschappij is aangeschaft. Bij Hiltermann Lease bieden we verschillende leasevormen aan.

Autolease is de bekendste vorm van leasen en wordt ook in Nederland steeds populairder. Volgens de Vereniging van Nederlandse autoleasemaatschappijen (VNA) groeide het aantal leaseauto's in Nederland in 2021 met ruim vijf procent naar meer dan 1,2 miljoen voertuigen. Autolease is interessant voor zakelijke rijders, maar ook voor privérijders en ondernemers.

Zakelijk leasen: hoe werkt dat?

Zakelijk een auto leasen is ook geschikt voor bedrijven die niet over een groot wagenpark beschikken. Ook voor mkb en zzp’ers is leasen een interessante optie. Zakelijk leasen is in veel gevallen goedkoper dan een nieuwe auto (van de zaak) aanschaffen. Jij of je werkgever betaalt de leasemaatschappij een vast bedrag per maand voor het gebruik van de leaseauto. Er zijn verschillende manieren om zakelijk een auto te leasen. Kies je voor private lease, dan profiteer je mogelijk van financiële voordelen zoals belastingaftrek. Met operational lease staat de zakelijke leaseauto juist niet op je balans en regelen wij de verzekering en het onderhoud.

Verschillende leasevormen

Welke leasevorm past bij jouw organisatie?

Niet elke leasevorm is voor elk vraagstuk of voor elke organisatie geschikt. Bekijk het overzicht hieronder en ontdek welke leasevorm het best past bij jouw situatie.

Elektrische auto leasen

Elektrisch rijden is duurzaam, stil én in veel gevallen betaalbaarder in gebruik dan een auto die rijdt op benzine of diesel. Autoproducenten brengen steeds meer elektrische modellen op de markt, en het bereik van deze elektrische auto’s wordt steeds groter. Als werkgever zijn er ook aantrekkelijke (belasting)voordelen waar je van kan profiteren als je voor een elektrisch wagenpark kiest.

Klanten over leasen

Elke situatie is anders en vraagt om een eigen, ideale aanpak. Ontdek in de cases van andere ondernemers en klanten hoe autolease heeft geholpen hun ambities waar te maken.

Klant verhalen foto customer image
Manuel van Strien | NDI ICT Solutions
“Wij leasen allerlei soorten vervoersmiddelen via Hiltermann operational lease

Nieuws & blog

Meer actualiteiten en inspiratie?

Bekijk alle artikelen

Veelgestelde vragen

We denken graag met je mee

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Waarom plan je geen gratis adviesgesprek met een van onze accountmanagers?