Manuel van Strien | dir. Operations, HR & Finance NDI ICT Solutions

“Altijd de juiste mentaliteit”

header image

Auto’s, elektrische fietsen en motoren. NDI ICT Solutions biedt allerlei soorten vervoersmiddelen aan voor haar medewerkers via Hiltermann operational lease. Met Manuel van Strien, directeur Operations, HR en Finance, spraken we over mobiliteit als arbeidsvoorwaarde, shortlease en de keuze voor elektrisch leasen.

Over NDI ICT Solutions

Bij NDI ICT Solutions weten ze alles over ICT-infrastructuur, telefonie, internet, servicebeheer en meer. Dit jaar bestaat NDI ICT Solutions 25 jaar. Manuel van Strien is al 20 jaar bij de organisatie aan boord en is op dit moment directeur Operations, HR en Finance. Van Strien: “We zijn een IT-bedrijf, maar het gaat ons om het helpen van mensen. We zijn veel meer een servicebedrijf dan een technologiebedrijf.”

Servicegerichtheid als gemeenschappelijke deler

De producten die NDI ICT Solutions aanbiedt, zou je in principe ook bij de concurrent kunnen afnemen. Voor Hiltermann geldt grotendeels hetzelfde. De auto die je bij ons leaset, is waarschijnlijk ook via een concurrent te krijgen. Van Strien: “We bieden allerlei ICT-producten aan. Maar dat is niet wat ons onderscheidend maakt. Hoe we het doen, dát is waar onze kracht ligt. Onze medewerkers worden wakker om mensen te helpen en gaan later naar bed omdat ze mensen helpen. Daarin zie ik een grote overeenkomst tussen NDI en Hiltermann.”

“Onze medewerkers worden wakker om mensen te helpen en gaan later naar bed omdat ze mensen helpen. Daarin zie ik een grote overeenkomst tussen NDI en Hiltermann.”

Een auto, fiets of zelfs motor leasen

In zijn rol als directeur HR is Van Strien hoofd wagenparkbeheer. NDI ICT Solutions heeft auto’s, een paar motoren en twee elektrische fietsen in gebruik via operational lease bij Hiltermann. Van Stien: “Een tijd geleden kreeg ik van medewerkers de vraag of ze ook een motor konden leasen. We hebben nu enkele motoren in de vloot, maar er is een tijd geweest dat je nauwelijks ergens een leasemotor kon krijgen. Mijn contactpersoon bij Hiltermann zei: ‘Manuel, ik weet niet precies hoe, maar we gaan dit voor je regelen.’ Dat is precies de mentaliteit die je als klant graag wilt zien en waar ik me bij thuis voel.”

“Mijn contactpersoon bij Hiltermann zei: ‘Manuel, ik weet niet precies hoe, maar we gaan dit voor je regelen.’ Dat is precies de mentaliteit die je als klant graag wilt zien.”

Mobiliteit als arbeidsvoorwaarde

Net als in andere sectoren, is het ook in de IT lastig om goede mensen te vinden. Een auto, motor of elektrische fiets van de zaak, kan dan een doorslaggevende rol spelen. Van Strien: “Mobiliteit maakt onderdeel uit van onze arbeidsvoorwaarden. Onze medewerkers moeten natuurlijk van A naar B, maar er is ook een zachte kant. Voor sommige medewerkers is een auto een emotie, niet alleen een vervoermiddel. Het is een statussymbool, iets wat onderdeel uitmaakt van hun identiteit.”

Shortlease als flexibele aanvulling

Van Strien maakt voor de meeste leaseauto’s gebruik van operational lease. Naast zijn ‘vaste’ wagenpark, heeft hij ook enkele auto’s via shortlease. Van Strien: “Soms als een voorloopauto en om een flexibele schil te houden. We hebben nu bijvoorbeeld een zzp'er ingehuurd. Geen enkel leasebedrijf gaat hem een auto leasen, maar ik heb vertrouwen dat hij langdurig bij ons aan het werk zal blijven. Dus hij heeft voor anderhalf jaar een shortlease-auto gekregen.”

Elektrisch rijden

Ongeveer de helft van de auto’s die NDI ICT Solutions rijdt, is elektrisch. Van Strien: “Misschien is dat nog niet heel stoer in vergelijking met bedrijven die er hardere keuzes in maken. Wat mij betreft, is het elektrisch tenzij. Maar er zijn mensen, met goede of slechtere redenen, die niet elektrisch willen rijden. Of nóg niet. Dan is het voor mij in het evenwicht tussen milieu en medewerkerstevredenheid, het belang van medewerkers belangrijker. Maar dan zeg ik wel: probeer het eerst. Die range anxiety is waarschijnlijk irrationeel!”

employee image

Nog niet uitgelezen?

Bekijk hier alle cases

Ik sta je graag te woord

Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies?

Elke situatie is anders en vraagt om een eigen aanpak. We kijken graag naar de beste oplossing voor jouw onderneming.