Blog

Goedkoop tanken met deze tips!

De brandstofprijzen zijn al een tijdje aan de hoge kant. Daarmee is het voor je portemonnee slim om zuiniger te rijden. Daarnaast zijn er manieren om minder te betalen voor een tankbeurt. We geven tips.

header image

Bedenk waar je tankt

De prijzen per tankstation verschillen behoorlijk. Bij een grote stad aan de snelweg betaal je vaak de hoofdprijs. Voor je portemonnee is het beter om daar alleen te tanken als het echt niet anders kan. Een slimme bestuurder denkt vooruit. Tanken in een kleiner dorp bespaart al flink in de kosten. Net als niet tanken langs de snelweg.

Wil je voor de allerlaagste prijs gaan? Zoek dan een onbemand tankstation op. Daarmee bespaar je per liter soms al twintig cent. Met een volle tank is dat al snel enkele euro’s die je in je zak houdt. 

Wanneer goedkoop tanken?

Wanneer je je auto volgooit heeft ook invloed op hoe je goedkoop kunt tanken. Historisch gezien is maandag de duurste dag van de week. Dat heeft te maken met het klassieke vraag en aanbod. Na het weekend gaan veel bestuurders op maandag weer naar werk. En daardoor is het vaak drukker bij tankstations en wordt de vraag hoger. In het weekend is het over het algemeen makkelijker om goedkoop te tanken. Zeker wanneer je goed kijkt of er acties zijn waar je wilt tanken.

Vergelijk de prijzen

Tegenwoordig hoef je niet meer alle tankstations af te rijden om te kijken waar je het goedkoopst kunt tanken. En zeg nou eerlijk: dat zou ook zonde zijn van de brandstof, toch?Daarom is het veel slimmer om een app te downloaden die weet waar je goedkoop kunt tanken. Zoals de app van Waze. Die weet per tankstation de actuele literprijzen. Deze app is beschikbaar voor Android-telefoons en iPhones. Een andere app is ANWB Onderweg.

Zuinig rijden om minder vaak te hoeven tanken

Met apps als Waze en ANWB Onderweg zie je meteen waar je goedkoop kunt tanken. Een andere manier om geld te besparen is door zuiniger te rijden. Zo hoef je minder vaak te tanken. Deze tips helpen daarbij.


Tip 1: Houd je banden op de juiste spanning

Door de banden op de juiste spanning te houden, rijd je niet alleen veiliger en slijten ze minder snel: je verbruik gaat ook omlaag. Door de extra grip en kortere remweg hoef je minder hard vaart te minderen en verbruik je zo minder brandstof.

Tip 2: Beperk je gewicht

Met meer gewicht werkt de motor harder om de juiste snelheid te halen. Heb je in de achterbak allemaal dingen liggen die niet nodig zijn? Haal ze er dan uit. Door die paar extra kilo weg te halen bespaar je op jaarbasis heel wat liters.

Tip 3: Kijk naar hoe je rijdt

Ook je rijstijl kan invloed hebben op het verbruik. Scheuren naar het volgende stoplicht is niet altijd even handig. Hard optrekken en daarna weer net zo hard remmen verbruikt meer brandstof dan nodig. Het is beter om rustig op te trekken, constant te rijden en de auto uit te laten rollen in plaats van op het laatste moment te remmen. Met een beetje geluk springt het stoplicht weer op groen.

Overstappen op elektrisch rijden?

Met de hoge brandstofkosten is er een alternatief om goedkoop te tanken. Je kunt immers elektrisch rijden. Lees hier alles over het omslagpunt voor elektrisch rijden. Het kan zo zijn dat dit niet altijd handig is. In dat geval is een plug-in hybride een goed alternatief. Daarmee rijd je een stuk zuiniger en kun je goedkoper tanken. Omdat je dit minder vaak hoef te doen. Ontdek hier meer over goedkoop een auto leasen.

Nieuws en blogs

Meer actualiteit en inspiratie?

Bekijk alle artikelen